Newest observations

Contact information

Skywarden,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Mars - 24.10.2020 at 01.51 Kauhava Observation number 94495

Visibility III / V

Jari Kankaanpää, Lakeuden Ursa

Mare Erythraeum dominates the view. Niliacus Lacuskin shows up. Admittedly, it is more noticeable when the northern hemisphere is turned towards the ground. This 2020 opposition will mostly serve the landscapes of the southern hemisphere.


Additional information
  • Observation target
    • Mars
    • Keskitaso
  • Seeing
    • Average
Technical information

12SCT, 3x Barlow, Asi 224MC & ir-pass filter.

Comments: 3 pcs
Paula Wirtanen - 27.10.2020 at 18.30 Report this

Seuraavassa Marsin oppositiossa joulukuussa 2022 katselemme Marsia melko lailla ekvaattorin suunnalta, "keskeltä". Voimme hyvissä olosuhteissa seurata myös hieman kummankin napalakin kehittymistä. Kahden vuoden päästä parasta havaintoaikaa on marras- ja joulukuu.

Vuoden 2025 oppositiossa sitten katsomme Marsia vähän pohjoisen suunnasta ja ainakin silloin nämä alueet ovat paremmin näkyvillä, samoin kuin pohjoinen napakalotti. Marsin kumaläpmitta jää tosin tuolloin melko vaatimattomaksi ollen kookkaimmillaankin vain 14,5", samankokoinen Mars tulee nyt olemaan joulukuun alussa. 

Jari Kankaanpää - 27.10.2020 at 22.37 Report this

Hyvä katsaus tuleviin oppositioihin Paula. 2022 taitaa muistuttaa vuoden 2007 oppositiota. Mars on siitä mielenkiintoinen, että se näyttää näitä eri puoliaan eikä pyöri liian nopeasti tai hitaasti kuvaamista ja havainnointia ajatellen. Tämä oppositio on ollut kaikkein parhain kokemistani. Toivoisin vielä kunnon kelejä Sinus Medii-Mare Erythraeum sivun tarkkailuun saadakseni kelvollisa kuvia. Tarkoitus olisi koostaa niistä jonkin sortin mercatorprojektio.

 

Paula Wirtanen - 28.10.2020 at 21.04 Report this

Varsinkin havaintokausi ennen oppositiota tarjosi melko paljon selkeitä kelejä ja ajoittain hyvää seeingiäkin. Ja melkein perihelioppositio. Lokakuun sää on ollut kehnoa, ikävä kyllä, mutta onneksi havaintokautta Marsin osalta on vielä jäljellä. Toivotaan, että saat puuttuvat kuvat karttasuunnitelmaa varten!

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending in this comment I confirm, that I've read and understood the the observation system's privacy policy.