Contact information

Skywarden,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Other storm phenomenon - 4.1.2020 at 08.14 Lapinjärvi, Vasarankylä Observation number 87194

Visibility III / V


We drove Acting 6 at Vasarankylä and had just considered the shape of the cloud visible on the horizon, looked at the anvil cloud, then a lightning flashed right in front of us.More similar observations
Additional information
 • Observed storm phenomena
  • Lightning at wintertime info

   Talvinen salamointi liittyy yleisimmin voimakkaaseen lumisateeseen eli kyseessä on salama lumi- tai räntäsateessa. Joskus harvoin, varsinkin alkutalvesta, salamointia voi esiintyä myös vesisateen yhteydessä.

   Talvella välähdyksiä synnyttävät myös sähköjohdoista ja muuntamoista tulevat valokaaret. Valokaaret syntyvät voimakkaan tuulen tai puihin kertyneen lumen taivuttaessa puut kosketuksiin sähkölinjojen kanssa. Näistä välähdyksistä ei synny ukkoselle ominaista pitkäkestoista jyrinää, vain nopea pamahdus ja mahdollisesti lähialueilla kuultavissa oleva sähköinen ritinä.

   Kesäkaudella ei ole mielekästä kerätä havaintoja yksittäisistä salamoista. Talvikaudella ne ovat harvinaisempia ja siksi kiinnostavia.

    

    

Comments: 1 pcs
Markku Siljama - 4.1.2020 at 10.12 Report this

Aamun aikana kulki Suomenlahdella heikosti ukkostava pilvi itään. Mielenkiintoinen havainto,tammikuussa.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending in this comment I confirm, that I've read and understood the the observation system's privacy policy.