Contact information

Skywarden,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Perseids - 18.7.2022 at 02.44 - 18.7.2022 at 03.22 Jyväskylä Observation number 108662

Visibility I / V

Harri Kiiskinen, Jyväskylän Sirius

Perseids are rarely seen anymore and the weather is also starting to affect the observations. Attached are the statistics calculated from the images of the Watec camera (pcs/h) and, for comparison, the total number of Perseids identified by the Watec camera and the GMN (Global Meteor Network) camera from the August observations. The direction and field of view of the cameras are different.More similar observations
Additional information
  • Observation target
    • Meteor shower
  • Name of the observation target
    • Perseidit
Comments: 2 pcs
Marko Riikonen - 19.8.2022 at 10.48 Report this

Alimman käppyrän ylin piste joka on viivalla joka on merkitty 13.8.2022 – tarkoittaako se 12/13 vai 13/14 yötä? Kaksoispäiväysmerkintä ei jättäisi väärintulkinnalle sijaa.

Ja kuinka tuo GMN:n meteorimäärä on määritetty? Luulisi että määrät ovat paljon suurempia kun kaikista kameroista lasketaan yhteen tähdenlennot – vaikka samoja ei edes laskettaisi erikseen. Tai yhdestäkin kamerasta: GMN:n etusivulla (kun vähän scrollaa alaspäin) on esim. posti kuvalla jonka sanotaan sisältävän yli sata perseidiä yhdeltä yöltä. En nyt äkikseltään löytänyt GMN:n sivuilta tuota käppyrää missä se varmaan olisi selitetty.

Harri Kiiskinen - 19.8.2022 at 11.07 Report this

Kiitos kommenteista. 13.8 tarkoittaa 13-14.8 jne. Pitää jatkossa laittaa kaksoispäiväys, niin on yksiselitteinen.  

GMN-kameroiden softa laskee tunnistaa jokaisen kameran viirut ja kuvissa oleva lukumäärä on FI0001-kameran tunnistamien Perseidien kokonaismäärä kultakin yöltä. Nää Suomen kamerat ei vielä näy GMN:n sivuilla, koska kalibrointien kanssa on ollut vähän säätämistä.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending in this comment I confirm, that I've read and understood the the observation system's privacy policy.