Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

Linnunrata - 10.9.2021 klo 00.34 Enontekiö Observation number 101245

Visibility IV / V

Sakari Ekko, Turun Ursa

On aina elämys tulla etelästä Enontekiön pimeän taivaan alle, Linnunrata suorastaan hohtaa tummalta taustataivaalta. Tällä kertaa revontuletkaan eivät juuri häirinneet kotigalaksimme ihailua.


More similar observations
Additional information
  • Havaintokategoria
    • Linnunrata
Comments: 2 pcs
Pekka Parviainen - 15.9.2021 klo 18.09 Report this

Niin tai näin, itse mielelläni katselisin kotigalaksia noissa maisemissa! Ei haittaa, vaikka Kilpi jäisi horisontin alle, kun tuollaista täytettä saa toisaalle. Olisiko kuva otettu Laowan 4,1mm:llä? Itselläni on sellainen 210 asteen kalansilmä (APS-kennolle) huvittelukuvaamiseen, mutta koekuvien mukaan se toimii kivasti myös yökkäreille ja kohtuullisesti yötaivaalle. Ja hinnaltaan alle 300 ekeä - taatusti hintansa väärti. Olympuksen m4/3-kennolla siitä jäisi juuri tuollaiset siipaleet pois.

Sakari Ekko - 16.9.2021 klo 10.08 Report this

Kuva on otettu Meiken 6,5 mm f:2 ympyräkalansilmällä, joka valitettavasti leikkaa palat ympyrästä MFT-kennolla. Sitä saa myös peilittömiin APS-runkoihin, jolloin kuvaan luonnollisesti tulee täysi ympyrä. Kuvanlaatu keskellä on hyvä, reunoilla tähdet saavat pienet siivet.

Send a comment

Comments are checked and moderated before publication If you want to contact the observer directly about possibilities to use these images, use the Media -form.

*

*

*
characters left

By sending a comment I confirm that I understand and accept the system's privacy policy.