Newest observations

Contact information

Taivaanvahti,
Ursa Astronomical Association
Kopernikuksentie 1
00130 Helsinki
taivaanvahti(at)ursa.fi

Ursa Astronomical Association

1 observations and 0 comments in queue.

Only observations that have a description and at least one image attached.

Harvinaisia halomuotoja

24.2.2018 klo 20.19 - Hyvinkää (IV)
Kari Rytilahti

No joo !  Olihan se kameran kortilta tarkistettava jäikö eilisillan ellipsi ilmiöstä kuun ympärillä mitään kortille. Jotainhan sinne oli tarttunut jos tätä nyt ellipsiksi voi sanoa. Vähän erillainen kuva mitä muissa havainnoissa joita tänne on tullut. No, hieman hakusessa näiden kuvaaminen ja karsealla kiireellä raapastu otos. Kelihän oli hyvä pikku pakkasineen, jonkun verran jääsumua ilmassa.  Noin 10 min aiemmin näkyi selkeä ellipsi muoto jota en ehtinyt kuvaamaan.

Comments: 7 pcs

Harvinaisia halomuotoja

24.2.2018 klo 20.45 - Riihimäki (IV)
Vesa Toropainen

Sattumalta olin lähdössä koirien kanssa iltalenkille "myöhään" ja pihalla kuuta vilkaistessa koitti suuri hämmästys. Kuulla pieni rengas, mietin hetken että olisiko 9-asteen, kävelin autolle, ja nappasin järkkärin etupenkiltä, isot tappiin ja auton kattoa vasten zoomailemaan. HETKONEN..., ei se olekaan aivan pyöreä, olisiko se sittenkin ellipsi... no onhan se!. Pakkasen hyydyttämät akut riittivät kahdeksaan laukaukseen ja halokin hävisi muutamassa minuutissa sen havitsemisesta. Olipas tuuria ekan ellipsin bongauksessa... Taivas oli täysin pilvetön, joten halon aiheuttaneiden jääkiteiden sijain...

Images: 4 pcs • Comments: 6 pcs

Harvinaisia halomuotoja

24.2.2018 klo 19.15 - Orimattila (IV)
Pia Simonen

Note to self: Älä mene tarkistamaan kuvauskohteita ilman kameraa. Ensimmäinen kunnon ellipsihavainto aiheutti pahanlaatuista paniikkikimpoilua :-)

Images: 2 pcs • Comments: 11 pcs

Search result contains observations from time period 0.0. klo 00.00 - 15.06.2021 klo 16.25.