Taivaanvahdin rajapinnat

Taivaanvahti on Ursa ry:n kehittämä järjestelmä ilmakehän ja tähtitaivaan ilmiöiden havaintojen tallennukseen.

Taivaanvahdin ylläpito suhtautuu päsääntöisesti hyvin myötäielisesti kaikenlaisiin taivaanvahtiin liittyviin kehitysprojekteihin. Mikäli rajapinnan toiminnasta tai järjestelmästä tulee kysyttävää, tarjoamme mielellämme apua. Kysymykset rajapintaan liittyen voi lähettä osoitteeseen taivaanvahti[at}ursa.fi. Jos kehität sovellusta rajapinnan päälle, olisi kiva kuulla projektistasi. Ota rohkeasti yhteyttä!

Rajapinta on käytettävissä ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Kaupallisiin käyttötarkoituksiin on pyydettävä lupa. Tietojen lähde (Taivaanvahti ja Ursa, tai 'Ursan Taivaanvahti') on aina mainittava loppusovelluksessa. Rajapinnan käyttäjän tulee lisäksi huomioida, että havaintojen tiedot (kertomus ja kuvat) ovat havaitsijan itsensä omaisuutta.

Rajapinta on jaettu kolmeen osaan: Lisäksi Taivaanvahdin havaintoja on mahdollista liittää suoraan www-sivulle (ohje).

Taivaanvahdin rajapintaa käyttää tällä hetkellä seuraavat sovellukset:

Jos kehität rajapintaa käyttävän sovelluksen, voit täysin vapaasti julkaista lähdekoodisi. Taivaanvahdin ylläpito ja mahdolliset tulevat kehittäjätoverit arvostavat myös, jos jaksat paketoida rajapintaa käyttävän koodisi uudelleenkäytettäväksi kirjastoksi.

Emma Bruus 2021-09